Her kan du bo, helt gratis, en hel sommer…om du tør…

Har du hatt sommerferie enda? Eller har du ikke planlagt noe som helst? Det er ikke til å legge skjul på at de fleste folk foretrekker enten en spennende byferie med mye som skjer, eller en lat strandferie hvor det å bare slappe av står i fokus, men hva med en litt alternativ ferie i år? Eller til neste år?

Hva med å for eksempel legge ferien til en øde liten landsby i Garnet, Montana, i USA? Hvor du kan oppleve livet slik det var før i tiden? Langt borte i fra all moderne støy. Det beste ved det hele? Det er gratis!

 

Forresten…Jeg glemte å nevne det. Det er nemlig en hake ved å bo der gratis: Det er en spøkelsesby. Det er faktisk den mest intakte i hele USA, og den mest hjemsøkte.

 

 

I følge lokale historikere, så Garnet ut som en helt vanlige spøkelsesby om dagen, men når solen gikk ned ble stemningen en helt annen…

hjemsøkt landsby2

 

De som har vært her ved midnatt har sagt at de har hørt spøkelsesaktige stemmer og at pianoet i den gamle «saloonen» blir spilt.

Om det ikke høres skummelt ut for deg, så er det faktisk behov for folk der ute.

Hvert år blir flere frivillige valgt til å bo i Garnet i noen måneder for å jobbe som guider ved stedet, og for å hjelpe til med å vedlikeholde stedet. Jobben er ikke betalt, men all mat og opphold blir betalt av staten.

De frivillige må da også innstille seg på å leve ganske så primitivt.

Det finnes nemlig ingen strøm, internett eller vann på kran, som i min mening bare gjør den hjemsøkte landsbyen enda skumlere.

Dessverre har landsbyen allerede nok frivillige for i år, men kanskje dette kunne være ferien din neste år? I så tilfelle kan du lese mer om muligheten her.

Lykke til!