Det kvinner gjorde i skjønnhetens navn før i tiden er rett og slett sjokkerende, til og med i dag!

Mange gammeldagse oppfinnelser, moter og medisiner ser realtivt creepy ut for oss i 2015. Likevel er det en ting som skiller seg ut når det kommer til gamledager: Skjønnhetsbehandlinger og produkter.

Kvinner på 1930- og 1940-tallet var like opptatt av utseendet som kvinner i dag. Den eneste forskjellen i disse dager er teknologien. Disse 14 bildene viser noen av de meste creepy behandlingene som kvinner gjennomgikk, alt i skjønnhetens navn.

 

1. Det der er noen virkelig kraftige hårfønere.

forskjønnhet1

 

2. Denne kvinnen er under en permanent hårbehandling, 1929 i Tyskland.

forskjønnhet2

 

3. Denne ekstreme hjelmen ble oppfunnet av Max Factor i 1930. Formålet var å hjelpe deg med å legge på sminke på riktig måte.

forskjønnhet3

 

4. Før solkrem kom til verden hadde de en «fregnesikker kappe». Kappen ble tatt på for å beskytte mot solstrålene. Noen modeller hadde til og med innebygde solbriler som den på bildet nedenfor.

forskjønnhet4

 

5. Om du besøkte en «slankesalong» i 1940, kom du kanskje over en stol som denne. Den masserte leggene dine og skulle visstnok fremme vekttap.

forskjønnhet5

 

6. Dette er en behandling fra 1930-tallet hvor legen forsøker å fryse bort fregnene ved bruk av krabondioksyd. Pasientens øyner ble dekket og deres nese plugget igjen for å beskytte dem. De måtte puste gjennom et rør.

forskjønnhet6

 

7. Dette er sugekopper. Behandlingen lovet å bokstavlig talt suge bort hud flekker.

forskjønnhet7

 

8. Her er jeg faktisk ikke sikker på hva som foregår, men det ser skummelt ut.

forskjønnhet8

 

9. Denne skumle masken fra 1940-tallet ble visstnok brukt til å varme opp ansiktet ditt slik at sirkulasjonen ble forbedret. Dette skulle føre til at huden så yngre ut.

forskjønnhet9

 

10. På 1920-tallet trodde de at å gå med gummi «skjønnhetsmasker» ville glatte ut rynkene. De ser derimot ut som noe helt annet…

forskjønnhet10

 

11. Før 2. verdenskrig tilbragte mange kvinner timesvis med dette apparatet for å krølle håret.

forskjønnhet11

 

12. Også oppfunnet av Max Factor. Denne kvinnen har på seg en «Hangover Heaven» ansiktspakke. Som du sikkert gjettet, så var denne populær blant Hollywood stjernene på 1940-tallet. Plastikk isbitene på masken kunne fylles med vann og fryses.

forskjønnhet12

 

13. Jeg tror ikke noen vet hva poenget med en fruktmaske var, men det utgjør ihvertfall et utrolig bilde.

forskjønnhet13

 

14. Kvinnen på dette bildet har på seg en såkalt «Glamour Bonnet». Drakten skulle gi brukeren en rosa, glødende hud. Det gjorde den ved å senke det atmosfæriske trykket rundt hodet til det samme som i alpene. Høres ikke helt trygt ut.

forskjønnhet14

Om hollywood ser etter inspirasjon til en ny skrekkfilm (eller en serie skrekkfilmer) burde de starte med disse bildene. De gir meg allerede mareritt.