Du har aldri hørt om disse, men de er blant de verste morderne i historien, og du ville ikke trodd det!

Du har kanskje hørt om drapsmenn som Ted Bundy, Jeffrey Dahmer og Jack the Ripper. De var brutale personer som for alltid vil bli husker for sine grusomme handlinger.

De er derimot ikke de eneste. Det har tross alt eksistert en del av dem gjennom historien. Noen av dem er de siste personene du hadde mistenkt og noen har bare blitt glemt. Her er 10 av de mest creepy morderne du sannsynligvis aldri har hørt om.

1. Cordelia Botkin (1854 – 1910)

glemte mordere1

I 1895 startet Cordelia Botkin, som på den tiden var gift, en affære med John Preston Dunning, som også var gift. Affæren varte i 3 år, helt til John gikk ifra Cordelia for å være sammen med sin kone igjen. Cordelia bestemte seg da for å sende en eske med sjokolade til Johns kone. Den ble sendt anonymt og ga svaret på hvorfor du aldri skal ta i mot godteri fra fremmede. Den var nemlig tilsatt arsenikk. Fru Dunning og hennes søster ble begge drept, i tillegg var det tre andre personer som hun delte sjokoladen med, som også ble syke, men som overlevde. Cordelias feil var at hun hadde lagt ved et notat i sjokoladeesken, og håndskriften ble matchet mot brevene hun hadde skrevet til John og konen hans hvor hun fortalte om hele affæren. Hun ble dømt til et liv i fengsel og døde i 1910 i San Quentin.

2. Jane Toppan (1857 – 1938)

glemte mordere2

Jane Toppan var ei sykepleier ved Cambridge Hospital i Boston. Hennes favoritt hobby var å eksperimentere på pasientene hennes med morfin og atropin for å se hva det gjorde med nervesystemet deres. Hun lå også og koste med ofrene sine i sykehussengen mens de døde, og forklarte senere at hun ble seksuelt opphisset av død. Hun fikk til slutt sparken pga. opiatmisbruken, men fikk like etterpå jobb som privatsykepleier og fortsatte å forgifte så godt som alle hun kom i kontakt med. Hun forgiftet til og med seg selv for å få sympati fra folk. Hun ble til slutt arrestert og tilsto til drapet på 31 personer. Hun tilbragte resten av livet sitt ved et psykiatrisk sykehus.

3. Joseph Vacher (1869 – 1898)

glemte mordere3

Etter å ha blitt løslatt fra et psykiatrisk sykehus som «fullstendig kurert» i 1894, startet Joseph en tre år lang periode med drap, som totalt utgjorde 11 personer. De fleste av dem var hyrder som overså saueflokkene alene. Drapene innvolverte seksuelt angrep, knivstikking og partering. Dette ga han etterhvert kallenavnet «The French Ripper» , fordi metodene hans var så like Englands «Jack the Ripper» sine. Han ble arrestert etter at det 12. offeret kjempet tilbake og tilsto alle drapene. Han ble henrettet for handlingene i 1898.

4. «The servant girl annihilator» (hendelsene fant sted mellom 1884 og 1885)

glemte mordere4

Navnet høres kanskje merkelig ut, men det ble gitt til en ukjent seriemorder som angrep servitørkvinner  i Austin, Texas, mens de sov. Syv kvinner og en mann ble drept, i tillegg til seks kvinner og to menn som ble alvorlig skadet under perioden. Til tross for at mer enn 400 personer ble arrestert pga mistanke, ble aldri drapsmannen identifisert. Drapene stoppet plutselig  på julekvelden 1885. Tre år senere terroriserte «Jack the Ripper» London, noe som ledet noen til å tro at han og «the servant girl annihilator» var samme person.

5. Bela Kiss (1877 – ?)

glemte mordere5

Da Bela begynte å samle på store metallfat som han lagret på eiendommen sin, trodde naboene hans at han lagret bensin i forberedelse for 1. verdenskrig. I 1914 ble han innkalt til tjeneste og forlot hjemme sitt for å delta i krigen. To år senere kom en lokal politibetjent til å huske fatene som sto på eiendommen hans og tilbydde dem til soldater i nød. Når de åpnet dem, fant de derimot ut at hvert eneste fat inneholdt liket til ei kvalt kvinne. Det var totalt 24 stk. og alle hadde nål-merker på halsen deres, hvor han tappet blod ifra. De ble til slutt «syltet» i alkohol. Bela skulle etter planen bli arrestert på et sykehus hvor han lå for å bli bedre igjen, men han la kroppen til en død soldat i sengen sin og flyktet stedet. Han ble aldri tatt, selv om noen påsto å ha sett han i Times Square i 1932.

6. Leonarda Cianciulli (1894 – 1970)

glemte mordere6

Folk ble sjokkert da de fant ut at Leonarda, kjent som en kjærlig kone, mor og hyggelig nabo, var ansvarlig for drapet på tre kvinner i Correggio i Italia. Hun var ekstremt overtroisk og begynte å drepe da sønnen hennes ble innkalt til den italienske hæren under 2. verdenskrig, i tro om at kun menneskelige offer kunne sørge for sikkerheten hans. Ikke bare dopet hun, slo og parterte hun de tre ofrene, men hun samlet også inn blodet deres og bakte det inn i te-kaker. Den tredje kvinnen ble gjort om til såpe. Alle «håndverkene» hennes ble delt av henne blant venner og naboer, noe som ga hun kallenavnet «The soap maker of Correggio». Hun døde i et kriminalasyl i 1970.

7. Henri Landru (1869 – 1922)

glemte mordere7

Henri ble omtalt som virkelighetens «Bluebeard«, som lurte kvinner, spesielt enker, til hjemme sitt og drepte dem (selvfølgelig kun etter at de hadde gitt han tilgang  til pengene deres). Mellom 1914 til 1919 drepte han ti kvinner, i tillegg til deres tenårings sønner. Han brukte så mange alias og alibi at han måtte holde en detaljert oversikt i en bok over alle han hadde, noe som til slutt ledet til arrestasjonen og tilståelsen hans. Boken var alt myndighetene hadde å gå ut ifra, siden Henri kvittet seg med likene ved å brenne dem i peisen sin. Han ble henrettet i 1922 og hodet hans er for tiden utstilt i «the museum of death» i Hollywood.

8. Fritz Haarmann (1879 – 1924)

glemte mordere8

Fritz var kjent som både «vampyr» og «ulvemann» i Hanover i Tyskland, fordi hans foretrukne drapsmetode var å bite over ofrene sine sin strupe, noen ganger rett gjennom luftrøret. Han kalte dette «kjærlighetsbitt». Han drepte minst 24 gutter og unge menn i Hanover mellom 1918 og 1924. Han stjal også deres eiendeler, og i følge legenden, solgte likene som «mincemeat» på det svarte markedet. Han tilsto til slutt og sa at han ikke mente å drepe dem, men gjorde det midt under det han kalte for en seksuell lidenskap, ved et uhell. Hans bevisste partering av kroppene sa derimot noe helt annet. Han ble henrettet i 1925.

9. Dorothea Puente (1929 – 2011)

glemte mordere9

I løpet av 1980-tallet styrte Dorothea et pensjonat for eldre og psykisk lidende. Hun likte å innkassere sosialstønaden deres og dersom de klaget drepte hun dem og begravde dem i bakgården. I løpet av tiden sin som utleier drepte hun så mange som ni personer og fikk andre folk til å kvitte seg med likene, inkludert en hjemløs person som senere forsvant. Likene ble senere funnet begravd på eiendommen hennes. Hun tilbragte resten av livet sitt i fengsel.

10. Kristen Gilbert (før 1967)

glemte mordere10

Som etterfølger av Jane Toppan sine metoder, fikk Kristen kallenavnet «Angel of Death» ved å injisere store doser med adrenalin i pasientene ved legesenteret  hun jobbet som sykepleier ved, noe som førte til hjertestans. Når nødstilfellet oppsto, gjenopplivet hun pasienten og dermed «reddet» hun også dagen. Fire menn døde fra denne praksisen. Når de ansatte ved sykehuset ble mistenkelige over de økende tilfellene av hjertestans i kombinasjon med at de ble tappet for adrenalin, ringte hun inn en bombetrussel for å distrahere etterforskere. Hun ble dømt i 2001 til livstid.

Dette viser vel bare at hvem som helst kan ha en forvridd side ved seg. Heldigvis blir den rettsmedisinske teknologien bare bedre og bedre, så flere personer som gjør slike handlinger kan bli stilt for retten.