Disse lite kjente japanske vandrehistoriene vil holde deg opp hele natten!

Norge har noen vandrehistorier som er en del av kulturen vår. Troll er kanskje den mest populære, men det finnes tonnevis med lokale legender som bare venter på å bli til skrekkfilmer.

Når du ser på noen av vandrehistoriene i andre land, så lurer du kanskje på hva som skjer utenfor våre grenser. Ja, troll kan kanskje være merkelige vesen, men de er ingenting sammenlignet med de skrekkfulle vandrehistoriene som går i Japan.

 

1. Jinmenken: Disse åndene er hunder med menneskeansikt som løper så fort at du ikke kan se dem. De kan snakke, men snakker normalt sett kun for å si at de ønsker å være alene.

vandrehistorie1

 

2. Tomino’s Hell: Det er et dikt kalt «Tomino’s Hell» skrevet tidlig på 1900-tallet om en gutts ankomst inn i underverdenen. Det blir sagt at du dør dersom du leser diktet høyt.

vandrehistorie2

 

3. Hanako-san: Dette er den kjente legenden fortalt på alle grunnskoler i Japan. Ei ung jente drepte seg selv i det tredje avlukket på toalettet og skal visstnok fortsatt holde til der.

vandrehistorie3

 

4. Aka Manto: Dette er enda et toalett-spøkelse. Dette spøkelset gir ofrene et valg mellom rødt og blått toalettpapir. De som svarer rødt blør til døde. Blått får deg kvalt.

vandrehistorie4

Svaret «ingen papir» er det riktige, men det høres jo litt ukomfortabelt ut?

5. Inunaki Village: Ingen vet om den faktisk eksisterer, men historien er at denne Inunaki landsbyen er et spesielt isolert sted hvor ingen lover gjelder og anarki styrer. Du står fritt til å stjele, drepe og spise hvem som helst om du vil. Ingen som besøker den kommer tilbake noen gang.

vandrehistorie5

 

6. Kuchisake-onn: Denne demonen er kjent som «kvinnen med et splittet ansikt» og det blir sagt at hun går med en kirurgmaske og spør folk om de synes hun er pen. Om du sier «nei» dreper hun deg. Om du sier «ja» fjerner hun masken og spør igjen. Om du sier «nei» vil hun drepe deg. Om du sier «ja» vil hun kutte opp din munn til å se ut som hennes.

vandrehistorie6

 

7. Gozu: Få kjenner den eldgamle historien om Gozu, kuhoded, men ryktet er at historien er så skummel at bare å fortelle den vil gi deg anfall.

vandrehistorie7

Fortellingen fanger visstnok lytterens oppmerksomhet så mye at de faktisk ikke klarer å stoppe å lytte. Lytteren sjelver og får krampetrekninger pga. frykten helt til de dør.

 

8. The Girl in the gap: En japansk overtro forteller om ei ånd som lever mellom åpninger i ting som møbler og dører på gløtt. Om du ser denne jenten i en åpning, vil du øyeblikkelig bli transportert til helvette.

vandrehistorie8

Ikke se i åpninger mellom møbler.

 

9. Kune Kune: Kune kune ånden er ofte sett på åpne sletter. Utseendet er en slags hvitt-laken lignende tåke som beveger seg som en mark.  Om du tar på kune kunen vil du ende opp som sinnsyk.

vandrehistorie9

 

10. Teke Teke: Legenden om Teke Teke forteller at ei kvinne ble kuttet i to av et tog som kjørte over hun. Hun kryper nå rundt med en ljå, hvor hun kutter folk i to og gjør de om til Teke Teker.

vandrehistorie10

 

11. Hitobashira: Det var en gammel skikk å putte mennesker i søyler. Folk trodde at det gjorde dem sterkere. Til denne dagen, blir det sagt at bygninger med søyler er hjemsøkt av folk fanget i dem.

vandrehistorie11

 

12. The Noppera Bo: Noppera Bo skapningene (eller «ingen ansikt» skapninger) lurer folk til å bli deres venner for så å stjele alle trekkene deres.

vandrehistorie12

 

13. The Okiku: Denne dukken er navngitt etter hennes 2 år gamle eier som tragisk døde. Familien ba til den daglig helt til dukkens hår en dag begynte å gro og ble 25 cm langt.

vandrehistorie13

Vitenskapsmenn konkluderte med at håret var menneskehår, men hadde ingen forklaring bak det.