Hun lot kontaktlinsene være på i 6 måneder. Resultatet er skremmende!

De fleste kontaktlinser er ikke designet for å være på i et strekk over lengre tid. Normalt bruker de fleste linser de tar av eller kaster på slutten av dagen (dagslinser). Det finnes også månedslinser som kan være på i 1 mnd. i strekk.

Det du derimot aldri burde gjør er å ha dem på i 6 måneder i strekk. Det var det denne «college» studenten i Taiwan gjorde. Nå er hun blind…

 

Lian Kao lot kontaktlinsene være på i 6 mnd.

linser1

 

Dersom kontaktlinser er på øyet for lenge kan de danne grobunn for bakterier som ikke liker oksygen.

linser2

 

Disse bakteriene tiltrekker seg mikroorganismer som livnærer seg på bakterier, i dette tilfellet en organisme kalt «acanthamoeba».

Eye (15th/52)

 

«Acanthamoeba» er en vanlig amøbe som normalt er harmløs for mennesker, men her klarte de å danne en koloni under kontaktlinsen som var var full av bakterier. Det er ikke kjent hvordan de kom seg der, men en av teoriene til legene er at hun fikk de når hun svømte med linsene på.

linser4

 

Ettersom kolonien ble større, begynte den å grave seg inn i hornhinnen til Lian i søk etter flere bakterier å spise. Det var da en tilstand kjent som «acanthamoebic keratitis» startet.

linser5

 

«Acanthamoebic keratitis» forårsaker normalt noe smerte og rødhet på øyet, men ikke nok til at folk oppsøker en lege.

linser6

 

Lians øye ser nå sånn ut og hun er fullstendig blind. Hornhinne transplantasjon kan noen ganger reversere skadene til «acanthamoebic keratitis», men i de fleste tilfeller vil personen forbli blind fordi infeksjonen er veldig vanskelig å bli kvitt.

linser7

Husk å pass på øye ditt dersom du bruker kontaktlinser. Del denne slik at flere skjønner hvor farlig det kan være å gå med de for lenge!