Planer om å reise til Florida? Da bør du kanskje lese dette først…

Florida handler ikke nemlig bare om Disney World, strender og alligatorer lenger. Nå er Florida også full av pytonslanger…Faktisk antas det at det nå finnes mellom 100.000 og 300.000 burmesiske pytonslanger i Everglades.

Til tross for flere jaktgrupper som har forsøkt å redusere antallet, har det bare blitt flere og flere…

 

Den burmesiske pytonslangen startet som kjæledyr, men når eierne innså at de plutselig hadde kjempeslanger boende hos seg, bestemte de seg for å sette dem løs. Løslatte pytonslanger møtte andre løslatte pytonslanger som førte til pytonslange-babyer og nå er Sør-Florida blitt et pytonslange-land.

pyton i florida1

 

Pytonslanger har ingen naturlige jegere etter seg. Deres eneste konkurrent er den amerikanske alligatoren. De to reptil-gigantene er kjent for å kjempe mot hverandre til døden over mat fra tid til annen.

pyton i florida2

 

Slangene øker i antall i en ekstrem fart og spiser opp alt annet vilt som i utgangspunktet skal leve i Florida. Her er for eksempel en pytonslange som svelget i seg en liten hjort.

 

pyton i florida3

 

 

For å lære mer om denne plagen som har kommet til Florida, kan du se videoen under av New York Times.

 

Heldigvis er ikke disse slangene giftige. Ikke det at kveling er noe spesielt bedre…Så om du skulle befinne deg på ferie i Florida og plutselig kjenner noe langt, skjellete begynne å klemme rundt deg, så kan du skylde på alle de korttenkte, late kjæledyreierne.