Du vil aldri tro hva en russisk doktor måtte, og var villig til å gjøre med seg selv!

Når det kommer til unike personer, vil russiske doktor Leonid Rogozov alltid skille seg ut fra de andre. Leonid og 12 andre menn var en gang stasjonært på en sovjetbase i Antarktis. Mannskapet ankom mars 1961. Innen april var den antarktiske vinteren virkelig der.

 

Det var da Leonid begynte å føle seg virkelig dårlig. Som en godt trent lege, visste han at han hadde blindtarmbetennelse. Det var ikke mulig for han å overleve uten en operasjon. Det var bare et problem: Leonid var det eneste legen på basen. Hans eneste mulighet var å operere seg selv.

russisk doktor1

Leonid skrev i dagboka si natten før sin selvoperasjon. «Jeg sov ikke i det hele tatt forrige natt. Det er så smertefullt! En snøstorm pisker gjennom sjelen min, ekstremt smertefullt. Fortsatt ingen tydelige tegn til at den kommer til å punktere snart, men jeg har en stygg følelse likevel…Dette er slutten…Jeg må tenke gjennom den eneste måten å komme meg ut av dette på: Å operere meg selv…Det er nesten umulig…men jeg kan ikke bare legge meg ned å gi opp.»

 

Neste dag begynte Leonid den eksperimentelle selvoperasjonen for å fjerne blindtarmen sin. Hele operasjonen tok 1 time og 45 minutter. Han kuttet seg selv åpen og jobbet for det meste ved å føle seg frem for å finne det betente organet.

russisk doktor2

 

Leonid hadde assistanse fra et par av mannskapene. Ettersom operasjonen pågikk, klarte ikke Leonid å jobbe mer enn noen få minutter av ganger før han måtte hvile litt. Han klarte til slutt å lokalisere og fjerne blindtarmen. Når Leonid så blindtarmen visste han at han hadde gjort det rette. En mørk flekk ved bunnen av organet indikerte at den ville ha punktert innen de neste 24 timene om den ikke hadde blitt fjernet.

russisk doktor3

 

Leonid var tilbake i tjeneste på basen to uker etter og verdens første suksessfulle selv opererte. Leonid døde 66 år gammel, hjemme i St. Petersburg i  år 2000.

russisk doktor4

Jeg kan ikke engang forestille meg hvor smertefullt det må ha vært. Det er ganske utrolig hva vi mennesker kan klare under ekstreme forhold.