Denne skogen i Japan ser kanskje nydelig ut, men den skjuler en mørk hemmelighet…

Ved foten til Japans «Mount Fuji» ligger det en nydelig skog kjent som Aokigahara, eller tresjøen (Sea of Trees). Skogen er kalt opp etter det siste utbruddet «Mount Fuji» hadde i det 8. århundre. 36 kvadratkilometer med skog som er uvanlig stille og nesten uten noe dyreliv.

Men denne skogen har også et annet navn og et mye mer skummelt rykte blant de moderne japaneserne. De kaller den selvmordsskogen (Suicide Forest).

 

Tradisjonelt er Aokigahara assosiert med demoner i japansk mytologi.

suicide forest1

Når du ser tåkete settinger som dette, er det ikke vanskelig å forestille seg hvorfor.

 

Men i moderne Japan, har denne skogen ved den nord-vestlige foten av «Mount Fuji» blitt en magnet for personer som ønsker å ta livet sitt. Det er estimert at nærmere 100 mennesker tar selvmord i Aokigahara hvert eneste år.

suicide forest2

 

Det er flere ruter lagt opp for turister og turgåere som ønsker å utforske skogen. Det anbefales ikke å gå utenfor stien. De som gjør det kan ende opp med å komme over noen grusomme scener som denne.

suicide forest3

 

Ingen er helt sikker på hvorfor så mange velger å ta livet deres i akkurat denne skogen. Det er noen spekulasjoner at 1960 novellen «Kuroi Jukai» startet trenden.

suicide forest4

Men skogen var assosiert med død og selvmord lenge før det. I gamle tider ville familier forlate deres eldre slektninger i denne skogen for å dø. Det blir sagt at noen av deres ånder fortsatt hjemsøker Aokigahara.

 

Den foretrukne metoden for dem som tar livet sitt her er å henge seg selv, etterfulgt av overdose.

suicide forest5

 

Siden 1970 har politiet og de lokale myndighetene gjort jevnlige søk i skogen for å fjerne likene til de som tar livet sitt der, men Aokigahara er en tykk skog og ikke alle kan bli funnet eller fjernet.

suicide forest6

 

Problemet er så stort at de lokale myndighetene har sluttet å publisere antall bekreftede selvmord i skogen i håp om at det vil demotivere folk.

suicide forest7

 

Desverre, til tross for det og skilter gjennom hele skogen som oppfordrer folk til å få hjelp, så tjener selvmordsskogen fortsatt til navnet sitt.

suicide forest8

Det er vanskelig å tro at en så nydelig skog, rett ved et majestetisk fjell, kan holde på så mye fortvilelse og mørke tanker.