Denne kvinnens yoghurt har en veldig spesiell, men ekkel ingrediens…

Som du kanskje vet, så er yoghurt (spesielt gresk yoghurt) blitt ganske populært, spesielt for dem som er opptatt av helse. Den er sunn og full av proteiner, så hva er det å ikke like? Det eneste minueset er at den er dyr, noe som har fått mange folk til å lage deres egen yoghurt hjemme.

Hjemmelaget yoghurt er ikke så vanskelig. Du kan lage det ved å mikse bakteriekultur med melk, varme det og så la det stå. En PhD student ved «University of Wisconsin-Madison» bestemte seg derimot for å forsøke en litt annen type hjemmelaget yoghurt. Istedenfor å bruke yoghurt bakteriene du kan kjøpe på butikken, brukte hun noen av sine egne, fra kroppen…nærmere bestemt hennes vagina.

 

Studenten, Cecilia Westbrook, fikk ideen for den hjemmelagde yoghurten etter å ha lært om en felles bakterie funnet i en sunn vagina. Den vanligste vaginale bakterien, lactobacillus, er den samme bakterien som er i de fleste yoghurter.

spesiellyoghurt1

 

Med denne kunnskapen, gikk Cecilia til arbeid. Hun vispet sammen hennes egen hjemmelagde vaginale yoghurt. Jeg skal spare deg for detaljene, men som du sikkert kan gjette, var det ikke spesielt hygienisk. Cecilia laget tre batcher av den noe utradisjonelle yoghurten.

spesiellyoghurt2

 

På dette tidspunktet, hadde ikke Cecilia annet valg enn å prøve noe av hennes eget «hun-lagde» produkt. I et intervju med Metro UK, beskrem Cecilia smaken som litt sur, litt som en «indisk yoghurt». Hun sa den gikk bra sammen med blåbær.

spesiellyoghurt3

Om du er fristet til å gjøre det samme som Cecilia for å kutte kostnader, anbefales det ikke av helsemyndighetene da dette ikke er å anse som mat og kan bære med seg sykdommer.